Блог Андрія Огороднікова Хто з мечем до нас прийде, від меча й загине.

Запобігання..

В Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19, в тому числі 2 підозри на території міста Києва. Наразі 4 зразки ще перебувають на стадії дослідження.

В місті Києві, як і в Україні в цілому, спостерігаються активні міграційні процеси населення та існує реальна загроза завезення і поширення нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на територію столиці.

Протоколом Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 06.03.2020 №8 визнано, що на території м.Києва існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації природного характеру (відповідно до Класифікатору надзвичайних ситуацій, затвердженого та введеного в дію наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457 відноситься до категорії «Надзвичайна ситуація природного характеру» код 20711 «Надзвичайна ситуація, пов’язана з екзотичним та особливо небезпечними захворюванням людей (окремі випадки)», яка може набути регіонального рівня (відповідно до пунктів 4 та 9 Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2004 № 368).

ВИРІШИЛИ:

1. З метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста Києва, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації, відповідно до статей 28, 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ввести обмежувальні заходи на території міста Києва з 00год.00хв. 12.03.2020 до 31.03.2020 року, а саме:

призупинити освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Києва;
призупинити освітній процес у вищих навчальних закладах;
обмежити проведення спортивних заходів на території м.Києва;
призупинити роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів, тощо;
призупинити роботу розважальних центрів;
призупинити роботу розважальних зон в шопінг молах;
забезпечити обмеження проведення масових заходів на території м.Києва (більше 60 осіб), до участі в заходах допускати лише осіб , які пройшли термометрію;
забезпечити недопущення до роботи працівників підприємств та установ міста Києва з ознаками інфекційного захворювання.

2. Взяти до відома інформацію Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про те, що у місті Києві підготовлено до прийому хворих на коронавірус Covid-19 7 лікарень.

3. Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районним в місті Києві державним адміністраціям:

забезпечити виконання п.1 цього протоколу;
внести корективи до навчальних планів освітніх програм закладів загальної середньої освіти, спеціалізованих закладів освіти (мистецькі, спортивні школи, тощо);

3.3. організувати навчання з використанням можливостей дистанційної освіти, інтернет-ресурсів, тощо;

3.4. забезпечити вхідний санітарний контроль у приміщеннях дитячих, спортивних, соціальних, культурних та спеціалізованих закладів, тощо.

— КМДА